Ellenőrzések Tolnában

A rendőrök fokozott ellenőrzéseket tartottak a megye útjain és szórakozóhelyein.

Tolna megyében folyamatos a szórakozóhelyek ellenőrzése, amelynek célja a jogsértések megelőzése, megakadályozása, valamint a körözött személyek kiszűrése.

Az ellenőrzések részeként az egyenruhások Szekszárdon 2017. augusztus 26-án 23 órakor egy söröző teraszán vontak intézkedés alá egy bogyiszlói férfit, akinek ruházatából kábítószergyanús fehér por került elő. A rendőrök a drogot lefoglalták, majd a férfit előállították. A Szekszárdi Rendőrkapitányság kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el büntetőeljárást, az anyagot szakértők vizsgálják.

Az elmúlt hétvégén a rendőrök a közlekedőket is fokozottan ellenőrizték, amelynek célja a gyorshajtók kiszűrése, ezáltal a balesetek megelőzése volt. Az ellenőrzéseket nagyobb forgalmú főutakon és az M6-os autópályán hajtották végre az egyenruhások. Összesen 66 esetben rögzítettek gyorshajtást, ezek miatt eljárás indult. Az egyik autós 199 km/h sebességgel közlekedett az M6-os autópályán a megengedett 130 km/h helyett.

A megyeszékhelyen a hétvégi rendezvények kapcsán a városközpontban is autósokat ellenőriztek a szekszárdi rendőrök. Ennek fő célja az ittas járművezetők kiszűrése volt. Három járművezetővel szemben kellett eljárást kezdeményezni, mert felmerült a gyanúja annak, hogy ittas állapotban vezették járművüket.

A rendőrség felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a fokozott ellenőrzések folytatódnak Tolnában, így gyakrabban találkozhatnak rendőrökkel úgy autóvezetés közben az utakon, mint a megye szórakozóhelyein, vagy a rendezvények közelében.