Köszönőlevél a paksi rendőröknek

Egy hozzátartozó fejezte ki háláját a rendőrök segítsége miatt.

Közlekedési baleset történt 2017. szeptember 5-én délután Paks közelében a 6231-es számú mellékúton. Egy budapesti nő személygépkocsijával egy mezőgazdasági járműszerelvényt előzött, azonban a nem megfelelően választotta meg a sebességét, ezért elvesztette uralmát a járműve felett és az úttest melletti vízelvezető árokba borult, majd a jármű az úttestre csapódott. A balesetnél a Paksi Rendőrkapitányság munkatársai intézkedtek.

A balesetet szenvedett nő édesapja levélben köszönte meg az intézkedő rendőrök munkáját:

„A helyszínelést Krausz Péter főtörzsőrmester végezte. Miután értesültem a balesetről, Budapestről indultunk a helyszínre. Útközben Krausz Péter tájékoztatott a történtekről, és segített a helyszínt megtalálnunk, valamint a roncs elszállításában is segítségünkre volt.

A helyszínen sokkolt a látvány, ugyanakkor megnyugtatott az intézkedő rendőr határozottsága, korrektsége és segítőkészsége, valamint a tény, hogy a lányom nem sérült meg. További munkájukhoz erőt, egészséget kívánok.”

A közlekedési balesetek egyik leggyakoribb oka, amikor a járművezetők nem az útviszonyoknak megfelelően választják meg a járművük sebességét. A balesetek megelőzhetők, ha az autósok az út- és látási viszonyokhoz igazodva közlekednek.