Rendőrségi évnyitó és sajtótájékoztató Szekszárdon

 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság középiskolások részvételével tartott sajtónyilvános tanévnyitót.

 

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság 2017. szeptember 5-én 13 órakor a tavaly átadott bűnmegelőzési kabinetben tartotta sajtónyilvános évnyitóját és az iskolakezdéssel kapcsolatos sajtótájékoztatóját.

 

A rendezvényen Daubner Gabriella alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője összefoglalta azokat a kockázati tényezőket, amelyek az iskolai időszakban közvetlenül érintik a diákokat. Kitért a biztonságos internetezés sajátosságaira, a szerhasználat veszélyeire, valamint az iskolai erőszak kérdéseit is felvetette.

 

Megyeri Zsolt őrnagy, a Közlekedésrendészeti Osztály vezetője tájékoztatást adott többek között „Az iskola rendőre” programról is. Az iskolákban és azok környékén fokozott rendőri jelenlét várható, amelynek célja a gyerekek biztonságos közlekedésének elősegítése, valamint a diákokat érintő bűnesetek, valamint balesetek megelőzése. Az oktatási intézményekben plakátok, kiadványok segítségével tájékoztatják az iskolásokat az őket veszélyeztető kockázati tényezőkről.

 

A rendezvényen a szekszárdi Csapó Dániel Középiskola, valamint az Ady Endre Szakközépiskola rendészeti tagozatos tanulói is bekapcsolódtak az interaktív programba, amelynek során beszámoltak a nyári Erzsébet táborokban szerzett élményeikről, tapasztalataikról, de példákat sorakoztattak fel az iskolai időszak aktuális problémáiról is.